Elämänhallinnan strategiaa - ei pelkkiä toiveita tuulin

HS:ssa oli 8.7.2023 Virpi Salmen artikkeli ”Hei universumi! Minulle menestystä, kiitos.” joka käsitteli ilmiötä nimellä Síndrome de la chica afortunada. Sen mukaan monet uskovat, että universumi toteuttaa ihmisten toiveet pelkän ajatuksen voimalla. Somessa löytyy vakuutteluja siitä, että tarvitsee vain uskoa ja toivoa, niin elämään alkaa virrata vaurautta ja upeita asioita.

Tarjoan toisen näkökulman ja todennäköisemmän tavan saavuttaa hyviä tuloksia elämässä. Si perustuu selkeään ihmisen elämän strategiaan, jossa on visio mitä halutaan sekä konkreettinen etenemissuunnitelma.

Paradoksi on, että kun paneudumme työhön ryyditettynä perhe- ja vapaa-ajan elämän vaatimuksilla meillä ei ole aikaa syventyä omaan elämäämme. Kysymys ei kuitenkaan ole ajan hallinnasta vaan elämän hallinnasta.

Elämä vaatii suunnitelmallisuutta ja strategiaa. Tarvitsemme eväät strategiamatkalle: strategia, johtaminen, osaaminen ja vuorovaikutus ovat menestyksen timantin viisteet, jotka ovat elämänhallinnassa tarpeen. Mitä vaativampiin työtehtäviin etenemme, sitä enemmän vaaditaan strategista elämän hallintaa.

Oma strategiamme perustuu vahvasti koko elämän kirjon osatekijöihin, mukaan lukien kaikki läheisemme. Toiveiden asemesta mille kuulostaisi tietoinen rakkausjohtaminen? Voimme rakentaa tietoisesti menestyksekkään ja onnellisen elämän, joka heijastaa toiveitamme.

Mika Kamensky

KTM, LJK, tietokirjailija

Regresar al blog

Deja un comentario