Tervetuloa! Pätevästä erinomaiseksi. Rehtori koulun toimintakulttuurin kehittäjänä -kirjan julkistus

Tervetuloa! Pätevästä erinomaiseksi. Rehtori koulun toimintakulttuurin kehittäjänä -kirjan julkistus

Tervetuloa mukaan! Kirjan julkistustilaisuus. 
 Ajankohta 16.5.2022 klo 14.00 – 14.55 Zoom


Suomalainen koulu on menestystarina. Paljon tutkittu, kehitetty ja maailmalla arvostettu. Miten toimii ja kehittyy ammatissaan rehtori, joka kykenee erinomaisella tavalla hoitamaan haastavan rehtorin toimen ja koulun toimintakulttuurin kehittämistehtävän?

           Ohjelma

13.45 Zoom-yhteyksien avaus
14.00 Tilaisuuden avaus, Lauri Tuomi, Professional Publishing Finland Oy
          Kirjailijoiden puheenvuorot:
           Pätevästä erinomaiseksi – mitä se tarkoittaa ja miten se tehdään?
                     * Tapio Lahtero
Koulun toimintakulttuuri luodaan yhteistyössä
* Mikko Salonen
Kentän ääni:
Oppilaitosjohtajuus tänään - huomenna
* Antti Ikonen, rehtori, Suomen rehtorit ry:n puheen johtaja
Vapaata keskustelua chatin yleisökysymysten pohjalta
           * moderaattorina Lauri Tuomi
14.55 Tilaisuus päättyy.


Kirjoittajat
Tapio Lahtero, KT, opetustoimen johtamisen dosentti toimii Helsingin yliopiston harjoittelukoulujen – Viikin normaalikoulu ja Helsingin normaalilyseo – johtavana rehtorina sekä Helsingin yliopiston kasvatus- ja opetusalan johtamisen koulutuksen johtajana.


Mikko Salonen, KM työskentelee Konsulttipaja Oy:ssä toimien laaja-alaisesti konsultti-kumppanina koulutusjohtamisen projekteissa ja koulun toimintakulttuurin kehittämishankkeissa sekä Suomessa että ulkomailla. Aiemmin hän on toiminut 20 vuotta peruskoulun rehtorina.


Pätevästä erinomaiseksi. Rehtori koulun toimintakulttuurin kehittäjänä


Suomalainen koulu on menestystarina. Paljon tutkittu, kehitetty ja maailmalla arvostettu. Perusopetuslain mukaisesti jokainen koulun rehtori on pätevä. Tämä kirja tukee rehtorin kehittymistä työssään pätevästä erinomaiseksi. Kirja kuvaa, miten rehtori toimii ja kehittyy tehtävässään ja kehittää yhdessä kouluyhteisön kanssa innostavan toimintakulttuurin.


Rehtori ei toimi ainoastaan koulun opetustyön johtajana. Erinomainen rehtori luo koulustaan kaikkien siellä toimivien oppivan yhteisön. Hän myös johtaa ja kehittää työyhteisöä hyvässä yhteistyössä. Suomessa koulutyö, opetuksen kehittäminen ja rehtorien toiminta nojaavat yhteisiin perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa kuvattuihin arvoihin. Niiden tulee heijastua koulun johtamiseen ja näkyä rehtorin toiminnassa.


Kirja palvelee rehtoreita, johtoryhmien jäseniä, sivistystoimen johtajia, koulun kehittäjiä ja rehtoreiksi tähtääviä sekä kaikkia koulun toimintakulttuurin kehittämiseen osallistuvia.


Kirja on tärkeä ja kaivattu teos suomalaisesta oppilaitosjohtamisesta ja sen kehittämisestä. Kirja esittää tutkimusperustaan nojaten modernin kuvan tämän päivän oppilaitosjohtamisesta ja sen merkityksestä koulun ja toimintakulttuurin kehittämiselle. Teoksen lähestymistapa on kuitenkin myös käytännönläheinen. Kirja antaa työkaluja alkaen nykytila-analyysistä päätyen jaetun johtajuuden ja tiimiorganisaatiomallien rakentamiseen. Suosittelen lämpimästi teosta kaikille koulun kanssa tai koulussa työtään tekeville, erityisesti niin nykyisille kuin tuleville oppilaitosjohtajille.” - Antti Ikonen, rehtori, Suomen rehtorit ry:n puheen johtaja


Ilmoittautuminen


Tilaisuus on avoin kaikille ja maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista 14.5.2022 mennessä info@propublishing.fi 

 

Ilmoittautuessasi kerro nimesi, tehtäväsi, organisaatiosi ja s-postiosoitteesi.
Ilmoittautuneille lähetetään zoom-linkki ennen tilaisuutta.


Tilaukset
Kirja on saatavilla ennakkotilaushintaan 27 € 31.5.2022 asti koodilla JULKISTUS2022  Professional Publishing Finland Oy:n verkkokaupasta osoitteesta
https://www.propublishing.fi/products/patevasta-erinomaiseksi-rehtori-koulun-toimintakulttuurin-kehittajana
 
Kirjan kustantajaProfessional Publishing Finland Oy
Lisätietoja:
ritva.laaksomanninen@propublishing.fi
lauri.tuomi@propublishing.fi
 
 

Back to blog

Leave a comment